Lliga Catalana 2019 R6: El Montmeló segueix sumant

Montmeló 5 – 5 Tordera

Aquest diumenge el Montmeló rebia a casa al Tordera, un equip que sempre se’ns ha donat molt bé, i que venia amb ganes de trencar les estadístiques. L’equip local comptava amb una baixa important, com és la del Carlos, que relegava el paper de líder al Danil, qui s’estrenava al capdavant de l’alineació. Tampoc han pogut jugar aquesta jornada tres jugadors habituals del “Team Junior”, l’Aleix, la Diana i el Jordi, que de ben segur hauran agafat forces pel que resta de campionat. Han estat substituïts pel Raúl, que ens fa molta il·lusió veure’l tornar a gaudir dels escacs, i pel Presi, que ha deixat de banda les tasques administratives per posar-se l’equip a l’esquena. Sense més dilació, comentem les partides!

Comentàvem que el Danil s’estrenava com a timó de l’equip al primer tauler… Molt lluny de posar-se nerviós amb tanta responsabilitat, ha destrossat al rei adversari completant una excel·lent partida d’atac. Danil, ¡Qué bueno que viniste!


Els següents en acabar varen ser el Sergi i el Nèstor. En Sergi no va començar malament, però ràpidament es va veure capficat en un sidral de posició, on no va estar encertat. En Nèstor es va veure com les seves aspiracions s’anaven diluint davant la sòlida posició rival. En un intent d’obrir la partida, va acabar malparat i, conseqüentment, perdent la partida. 1-2 a favor del Tordera.

En Cristian avui conduïa les peces blanques, cosa que ja no li agrada tant. Va fer un intent fallit d’obertura anglesa, però tot i això va aconseguir una molt bona posició. Després de desaprofitar alguna oportunitat d’avantatge, va signar taules en un final igualat de torres. 1,5-2,5

Tant en Pau com en Conrad no van començar especialment bé les seves partides. El primer va quedar una mica inferior d’obertura (si hagués estudiat més… deia), que va culminar en un mig joc amb desavantatge i un final perdut. En Conrad va viure una partida similar; no va començar millor, va arribar al mig joc amb una posició inferior… però després d’un descuit de l’adversari va aconseguir una peça d’avantatge que va culminar en victòria local. 2,5 – 3,5

Quedaven les partides d’Omar, José Miguel, Raúl i Presi. L’Omar portava tota la partida defensant-se aferrissadament. Cada vegada els atacs del contrincant glopejaven la seva posició més violentament, però ja coneixeu a l’Omar, mai es rendeix. Tot i intentar-ho fins a l’últim moment, el punt d’aquesta partida se l’anotà l’equip visitant. El José Miguel, que conduïa les peces negres, havia aconseguit una posició molt favorable. Tres peons de més pràcticament li certificaven la victòria. Després de donar voltes intentant trobar la manera de penetrar en la posició rival, va aconseguir un atac de peons letal. Victòria de l’asturià, que ja en suma dos de consecutives. El valent d’en Raúl va intentar guanyar la seva partida per activa i per passiva. Va poder guanyar, possiblement també perdre, però finalment aconseguí unes justes taules. Aquesta nit tindrà feina a repassar la partida! L’últim a acabar era el Presi. Amb 4-5 al marcador, només la seva victòria ens faria sumar mig punt global en el dia d’avui. Tenia una posició igualada, però amb un joc arriscat va donar-li la volta a la truita i va aconseguir una peça d’avantatge. Després d’un final que semblava més fàcil del que realment va ser, aconseguí la victòria que certificava l’empat del partit. 5-5. Alegria a la sala, i total admiració dels seus “supporters”, l’Adri i el Juanda, que van viure neguitosos el desenllaç de la partida del, com ells anomenen, “el capo”.

Els escacs a Montmeló han viscut un intens cap de setmana. Si dissabte érem reconeguts com la tercera millor escola del Vallès Oriental, Osona i Maresme, diumenge han posat la cirereta els jugadors del primer equip. Amb aquest empat l’equip se situa en quarta posició, empatats amb els tercers, el Guixolenc, amb qui ens veurem les cares l’última jornada, i a mig punt de les posicions d’ascens. Molt més a prop que les del descens, que el marca el Granollers amb 2 punts. A la taula dels pitxitxis, hi trobem els Pellicer, que estan realitzant una Lliga fantàstica, amb 4 de 6 punts. Destacar l’aportació del Danil, amb 3 de 3, prop dels 2340 punts d’Elo català. La setmana vinent viatgem a Girona, per enfrontar-nos al Gerunda B. Salut i escacs!