Crònica XIII Open Llinars del Vallès

En el grup B vam comptar amb la participació de la Natàlia, el Serafín, el Manolo, l’Adrià i l’Alberto. La Natàlia va realitzar un torneig molt sòlid, sense perdre cap partida, aconseguint dues victòries que li van permetre obtenir el premi a la millor jugadora del torneig. Finalment va acabar a la 34a posició, amb 4,5 punts, i una pujada de +100 punts FIDE. El Serafín, qui ja té més de 80 anys, va aconseguir guanyar dues partides. La seva participació ja és tot un premi per l’entitat. Pel Manolo, l’Adrià i l’Alberto aquesta era la seva primera participació en un Open oficial. Van realitzar un torneig d’aprenentatge. El Manolo va acabar amb 3,5 punts, deixant escapar algunes partides que pintaven molt prometedores. Tot i això, molt bon torneig. L’Adrià va fer bones partides, però moltes d’elles les va acabar perdent per la seva inexperiència en la competició. Finalment acabà amb 2 punts, i un grapat de consells del seu coach. L’Alberto va començar amb moltes ganes i energia, amb 2 punts de 3 possibles. Tanmateix, va anar de més a menys, i va perdre les 5 partides restants.

Al grup C, es va estrenar el Juanda. No va aconseguir guanyar cap partida, però aquesta només serà l’anècdota d’un molt bon torneig. Lluitant totes les partides fins al darrer moment, va tenir moltes opcions de fer-se amb la victòria, però en els moments decisius els nervis li van passar factura.

Al Calculín hi van participar 6 nens de l’Escola d’Escacs. La seva participació ja és un èxit per tots plegats. Els sub8 Martí F, Manel i Eloi van finalitzar amb 4 punts de 8 possibles, i els dos primers van classificar per la final del torneig. Molt bon torneig de tots tres. L’altre sub8 que va participar va ser l’Adrián, que s’estrenava en competició federada, i que va aconseguir 2,5 punts. També hi van participar dos sub10, el Martí S i l’Isaac. El primer va aconseguir 2 punts, i de ben segur que en podria haver aconseguit algun més, de no ser per la falta de rodatge en partides de competició. L’Isaac va acabar amb 3 victòries, que podrien haver estat més si hagués jugat una mica més a poc a poc.