Lliga Catalana 2019 R4: Empat agredolç del primer equip davant l’At. Colón B

El primer tauler a acabar, amb força prestesa, fou el sisè, ocupat per l’Aleix. Ell conduïa les negres en una posició força sòlida, i aprofitant que el seu contrincant havia consumit molt de temps calculant una jugada, va signar taules. Començar amb un empat no és mal resultat (i perdoneu el rodolí). Aquestes taules van veure’s ràpidament reforçades amb les victòries d’en Carlos, que va sortir amb material d’avantatge d’un cop tàctic, i d’en Danil, que va endur-se’n la victòria mitjançant una elegant amenaça de mat imparable.

L’Ateneu no es va rendir pas i va igualar el marcador, en perdre en Cristian una partida que tenia molt bé (un peó de més) però que el temps va acabar condemnant a l’infortuni i també en José Miguel, que s’havia estat defensant tota la partida fins que ja no va ser possible resistir l’atac del rival sobre el rei. També en Jordi Sarrate va acabar perdent la seva partida a causa d’un peó passat en un final de torres on el seu rei no era prou actiu.

Amb lleuger desavantatge al marcador global va arribar la reacció local, en guanyar en Pau una partida que, si bé havia començat gairebé tan malament com la de la setmana passada, va saber aprofitar els errors del rival per refer-se, i en Néstor, que va ser capaç de convertir una posició de lleuger avantatge en una victòria al arribar al final, on va aconseguir peça de més. Al mateix temps també se signarien unes taules a nom d’en Sergi, qui encara roman invicte tot i haver jugat totes les rondes defensant el bàndol negre.

Amb 5 a 4 al marcador global, l’Omar tenia al seu tauler la possibilitat de victòria de l’equip. Tanmateix, per fer-ho havia de defensar un final amb peó de menys i alfils del mateix color. Tot i lluitar-ho fins a l’últim moment, va acabar cedint el punt en perdre un segon peó, certificant així l’empat.

La setmana que ve arribarem a l’equador del torneig. El primer equip s’haurà de veure les cares amb el Santa Eugènia, que a hores d’ara porta un punt. Guanyant l’equip es podrà mantenir allunyat del fantasma del descens pràcticament de manera definitiva i – qui sap – potser fer-li ulls a les primeres places de la classificació. Tot és encara molt incert, tots els equips estan cedint punts i es fa difícil fer prediccions. Només una cosa és certa: tots els punts valen el seu pes en or, fins i tot els empats!