NORMATIVA D’ESCACS ESCOLARS CEVO “PROMOCIÓ” MODIFICAT

4. Sistema de competició

4. Sistema de competició Modificat

La competició serà única per a cada categoria (mixta), però en funció de la inscripció es podran agrupar les categories. Es farà un grup pre-benjamí (sub8) un altre benjamí (sub10) i un aleví- infantil-cadet, tot i que la classificació serà per categoria. Es jugarà pel sistema suís basat en valoració i es determinaran les rondes en funció dels inscrits (màxim 6). El pre-benjamí i el benjamí jugaran 6 rondes i l’aleví-infantil-cadet 4 rondes més dues rondes eliminatòries el darrer dia. . En la mesura que sigui possible ( segons la inscripció) s’evitarà que s’emparellin dos jugadors de la mateixa escola.

Es jugarà els dissabtes a la tarda a partir de les 16:30h excepte el dia de la cloenda que es jugarà a partir de les 10h (25/2/12). Es jugaran dues rondes i la segona ronda es jugarà 15 minuts després que finalitzi la primera.

Els aparellaments es publicaran el dimarts a partir de les 20h. Tot i així els aparellaments es podran modificar el dia de la ronda per evitar que dos jugadors es quedin sense jugar. Si un jugador/a no vol ésser aparellat en una ronda concreta, haurà de comunicar-ho abans del dimarts anterior a la ronda en qüestió.

1. Categories
Prebenjamí o Sub-8 (2004 en endavant), Benjamí o Sub-10 (2002 i 2003), Aleví o Sub-12 (2000 i 2001), Infantil o Sub-14 ( 1998 i 1999), Cadet o Sub-16 (1996 i 1997) i Juvenil o Sub-18 (1994 o 1995).

fullinscrp_cevo_promocio

2. Participants

El torneig és obert a tots els participants que pertanyin a entitats de la comarca del Vallès Oriental i disposin de la corresponent llicència esportiva del Consell Comarcal. Un cop tramiti la llicència esportiva per una determinada entitat el jugador/a no podrà canviar d’entitat. Podran participar tots els esportistes en la categoria que els correspon per l’any de naixement. Els escaquistes federats només podran participar si tenen un elo de la FCE de 1700 en la llista de gener de 2012.

3. Inscripcions

La data límit d’inscripció (per poder ésser aparellat a la primera ronda) és el 30 de gener de 2012. Les inscripcions rebudes després d’aquesta data entraran a l’aparellament de la ronda corresponent. Les inscripcions es realitzaran en l’imprès adjunt a flancderei@gmail.com

Per seguretat enviar còpies a : joanantperez@hotmail.com

5.
Ritme de joc

El ritme de joc serà de 45 minuts a finish, essent obligat anotar la partida fins els últims cinc minuts.
El temps per presentar-se davant del tauler és de 15 minuts (sense causa justificada) de l’hora indicada per a l’inici de la ronda.


6.
Puntuacions

La puntuació per partida serà la següent:

guanyada 1 punt

taules 0,5 punts

perduda 0 punts

7. Desempats

En cas d’empat, quan hagi finalitzat la competició, es resoldrà :

1r Pel sistema Bucholz menys el més fluix (aplicant ajustament FIDE).

2n Pel sistema Bucholz amb tots els contrincants (aplicant ajustament FIDE).

3r Pel sistema progressiu acumulat.

4rt Pel major nombre de partides guanyades.

5è Pel resultat particular dels escaquistes empatats.

6è Per sorteig

8. Jutges i àrbitres

Els que determini l’organització.

9. Director del Torneig

Joan Antoni Pérez Rodríguez

10. Organitza

La Comissió Tècnica d’Escacs del Consell Esportiu Comarcal del Vallès Oriental http://www.cevo.org

11. Classificacions

És classificatori per a la següent fase dels JEEC en les categories que correspongui.

12. Premis

Es lliurarà una medalla al campió masculí, a la campiona femenina i als dos següents jugadors/es millor classificats.
S’establirà una classificació per equips amb els 3 millors jugadors/es classificats de cada escola. Es lliurarà una copa als tres millors equips de cada grup de competició.

13. Data i llocs de celebració

S’iniciarà la competició el dissabte, dia 4 de febrer a les 16.30h. La resta de rondes es jugaran el 11 i 25 de febrer. Les poblacions i seus són les següents:


4 de febrer a Mollet del Vallès: Escola sant Gervasi ( c/Sabadell 41)

Hora d’inici: 16:30 h.


11 de febrero a Santa Eulàlia de Ronçana : Centre Cívic i Cultural “la Fàbrica” (Camí de Gual s/n)

Hora d’inici: 16:30 h.


25 de febrer: Montmeló: Sala Polivalent la Torreta C.C. (C/ Folch i Torres, s/n)

Hora d’inici: 10:00 h.

Cloenda: 13:00 h.

14. Comitè d’apel·lació

El Comitè d’apel·lació estarà format pels membres de la Comissió Tècnica d’Escacs del CEVO.

15. Altres

Durant totes les fases, per resoldre tot el que no s’hagi previst en les normes presents, general i tècnica, s’aplicaran els reglaments oficials de joc de la Federació Catalana d’Escacs, FEDA i FIDE i la reglamentació dels JEEC.