Flancderei és el web del Club d’Escacs Montmeló  

El Club d’Escacs Montmeló neix el setembre del 1984 i per tant l’any 2009 va celebrar el seu 25è aniversari, on es va assolir per primer i únic cop l’ascens a Primera Divisió. Des de llavors el primer equip del Montmeló juga a Segona Divisió.

A partir de l’any 1987 es desenvolupa un nou projecte que serà el referent i el futur dels escacs a Montmeló: l’ Escola d’Escacs.

Els punts més significatius del projecte han estat la introducció dels escacs en horari extraescolar al CEIP Pau Casals i al CEIP Sant Jordi (on també es va introduir en horari escolar l’any 2000).  Els objectius del projecte han estat el foment i  la pràctica dels escacs com una eina per fomentar els valors com la solidaritat, l’esforç, el treball en equip, el respecte a les regles i a les persones, el sacrifici i la superació personal.

Cal dir que el treball realitzat a l’Escola d’Escacs desemboca en la participació en els Campionats del Consell Esportiu ( modalitat de valors) on un representant de l’entitat forma part del Comitè Tècnic.

Així mateix i en un segon nivell, els alumnes de l’Escola d’Escacs participen en les Fases Prèvies dels Campionats de Catalunya de la Federació, on també hi formem part de la comissió organitzadora.

Un altre eix de la política escaquista de l’entitat es situa en l’àmbit local i concretament en les activitats obertes a la població. Així l’entitat vol mostrar la seva gratitud i respecte al seu entorn i a la població on pertany. La participació en el Parc de Nadal des de la seva creació i les activitats dirigides a la població per Festa Major entre d’ altres  són les empremtes de l’entitat dins del nostre poble.

En l’àmbit internacional cal anomenar les trobades de germanor ja sigui amb el Club d’Escacs d’Albi ( França) com en altres arreu del mon.

Però l’èxit més gran de l’entitat no el trobarem en els èxits esportius sinó en l’èxit del capital humà. La família que compon aquesta entitat, i que creix  any rere any,  és sens dubte el valor més important que atresora la nostra entitat.

IMG_0487.JPG

Any 2016

IMG-20160313-WA0019