Benidorm, IX Festival Internacional de Ajedrez

Divendres 3 de desembre es va iniciar al Hotel Bali el IX Festival Internacional  de Benidorm. Durant 9 dies s’han celebrat més d’una dotzena de Campionats i altres activitats relacionades amb els escacs. Dos dels campionats més importants per seva participació i pels premis que es donen (més de 10.000€) són el Torneig sub 2300 i el Torneig sub 2000. En el primer hi han participat prop de 200 jugadors de tot el món entre ells els nostres jugadors Marc Ortega i en Xavi Avila . En el segon torneig hi han participat prop de 300 jugadors entre ells el Nèstor Pellicer.

Xavi ha finalitzat en el lloc 28, després d’un inici desafortunat ha remuntat guanyat les darreres 4 rondes. Qui sap que hagués passat si el torneig hagués durat 2 rondes més. Tot el contrari que en Marc qui es va col.locar en quart lloc de la classificació amb un inici fantàstic però que finalitzar en el lloc 52.

En el Grup B en Nèstor  va finalizar en el lloc 115 i va guanyar quasi 15 punts d’elo FIDE. Curiosament un altre montmeloní va quedar el 114, Rodrigo Ramal (Sant Andreu) qui va obtenir un bon bloc FIDE.