Campionat de Catalunya d’Edats 2015

ronda3

Ronda 5

Edat NomR1R2R3R4R5R6R7R8R9
0Categoria Cognoms28-329-329-330-330-331-31-41-42-4
1Sub-18 Lopez Pajuelo Aleix 0 11 00,5011
2Sub-16 Torras Coloma Pau 0,50,5 0,5 000.50.510.5
3Sub-14 Lopez Pajuelo Sergi 1 11 0 1110.50
4Sub-14 Arias Prieto Diana 0,50,5 0,50,510100.5
5Sub-12 Alcantara Ruiz Natalia 0 11 010100

 

Resultats

Rentransmisions : Sub-12 i Sub-18          Sub-14 i Sub-16
Circular CAT/EBA 09/2015 Campionat de Catalunya d’edats de sub-8 a sub-18. BASES

S’han acabat  els 6 dies de competició amb una valoració positiva per part dels integrats de l’expedició montmelonina. Tots els jugadors han assolit un nivell de joc més alt que el seu teòric. Finalment ens ha quedat una sensació agredolça després que en Sergi es quedés a un peu del pòdium assolint el quart lloc en la categoria Sub 14. La Diana ha estat la millor segona noia també en el Sub 14. En el sub12 la Natàlia ha estrenat categoria i ha fet 4 punts, igual que l any passat. En Pau al Sub16 ha acabat amb 4 punts,un més que l’any passat. En el Sub18, l’Aleix en el seu darrer any de competició escolar ha acabat el torneig amb 4,5 punts de 8 i derrotant  a un adversari de més de 2200 punts d’Elo.

Jugadors, entrenadors, pares i acompanyants s’han fet una foto d’equip per acomiadar-se d’aquesta edició.

 

IMG_0487.JPG

La sisena  ronda només ens va deparar una victoria, la del Sergi. En una partida molt igualada va buscar un tema táctic per guanyar amb un bonic zugzwang.

La jornada del dimarts va ser l’única que vam poder gaudir d’un descans a la tarda que l’expedició va aprofitar  per anar a la desembocadura de l’ebre.

 

La jornada del dilluns al matí va ser un desastre. Només vam fer el mig punt de la Diana, la Reina de les taules. A la tarda, però, els resultats van ser molt millors. Ja em passat l’equador de la competició i a partir d’ara cada punt val  el seu pes en or. Però més enllà de la competició d’escacs, el repte del diumenge a la nit va ser la competició de puzzles. Aquest any sí que vem fer podium.

 

puzzle

 

La jornada del diumenge dia 29 va ser molt positiva per l’expedició montmelonina. Dels 5 punts possibles es van fer 4 ( dues taules i tres victòries)  tant al matí com a la tarda. Avui també tindrem doble ronda ( a les 9.30h i a les 16h) i tornarem a veure en la retransmissió un dels nostres jugadors. Si a la primera ronda vam seguir les partides de l’Aleix i la Diana, aquest cop es tracta d’en Sergi que comparteix el liderat del grup sub14. Amb blanques i davant del primer de rànquing, en Sergi té la possibilitat de consolidar-se en la capdavantera del torneig.

La resta dels integrants de l’expedició també tindran partides complicades. Només caldrà veure les seves cares després de les partides per saber con els hi ha anat. Sabríeu endevinar-ho ?

 

ronda3b


 

Del 28 de març al 2 d’abril es disputa a l’hotel Ametlla de Mar ( Tarragona) el Campionat de Catalunya d’Edats 2015. Després de molts anys,  s’ha canviat el lloc de celebració de la prova més important dels escacs escolars a Catalunya. L’hotel Palas de la Pineda de Mar ha deixat pas a un hotel més petit ubicat en una zona menys turística a nivell de places hoteleres. Aquest canvi ha provocat que alguns jugadors i acompanyats es quedessin sense lloc per dormir en l’hotel de joc. La Federació va proposar com alternativa places d’allotjament en un càmping proper, però les queixes a les xarxes socials van estar a l’ordre del dia. El fet més punyent va ser que no es reservessin les places dels jugadors becats. La circular es confosa en aquest aspecte i sembla il·lògic que un participant amb les despeses d’allotjament pagades es quedi fora de l’hotel perquè s’han esgotat les places abans de la data de confirmació establerta per la Federació.

A l’expedició del Montmeló també ens va afectar aquest fet i haurem de passar dos dies en un altre hotel i després fer el canvi a l’hotel de joc.

En el tema purament esportiu hem de dir que la nostra expedició , formada per 5 jugadors, 2 delegats i 8 acompanyats, va començar el torneig perdent dues partides, fent dues taules i guanyant-ne una. En retransmissió vam poder veure a l’Aleix que no va poder fer res contra el jugador del Mollet i  primer de rànquing  MF Pere Garriga. També vam veure a la Diana contra la Campiona de Catalunya Andrea Jausas. La Diana que conduïa les peces blanques va lluitar amb lleugera desadvantatje  total la partida i  al final es van igualar les forces fent unes valuoses taules. Taules també d’en Pau contra un rival teòric més fort. El Sergi va complir el pronòstic amb una victòria ràpida i la Natalia va perdre contra un rival teòric més fort.

Avui diumenge doble ronda.