Campionat de Catalunya d’Edats 2017 (De sub8 a sub18)

Després de molts anys el Club d’Escacs Montmeló ha presentat un equip en el Campionat de Catalunya per equips. Estem parlant de l’equip Sub16 format pel Sergi López, Jordi Sarrate, Diana Arias i la Natàlia Alcàntara (sub14).

Només 10 equips de tota Catalunya han presentat equip , els mateixos equips que a la categoria sub-18. Aquesta pobre participació no és una novetat en les categories més grans, i és una mostra de la dificultat d’agrupar a 4 jugadors ( 3 en la categoria sub-18) de la mateixa edat tot i la possibilitat d’incorporar en un equip jugadors de categories inferiors.

Chess results 

La competició estava prevista iniciar-se a les 11:15 ,  després de la reunió de delegats a les 10:30h. Un sistema suís a 6 rondes amb doble ronda diària i amb l’opció d’incrementar-lo a 7 rondes. Però l’organització ens tenia preparada una sorpresa: suprimir la ronda del matí a les categories sub16 i Sub18 com a conseqüència de la poca inscripció, i així doncs deixar la competició en 5 rondes.

Portem molts anys en el món dels escacs i concretament en les competicions escolars, i les hem vist de tots colors. Però  si alguna cosa hem après és que allò que no has escrit a les bases no ho pots aplicar perquè l’organització ho ha decidit així aplicant el seu bon criteri. Davant d’una problemàtica no prevista has de reunir a les parts implicades (en aquest cas els delegats) i entre tots consensuar una solució.

De res han servit les queixes dels delegats,  ni tan sols fetes per escrit. La direcció del torneig no ha escoltat a ningú i el President de la Federació ha fet costat a aquesta decisió. Això sí, ens ha escoltat molt amablement i ens ha donat suport a fer la reclamació per escrit.