Campionat de Catalunya d’Edats 2018

El Campionat de Catalunya d’Edats va finalitzar el dijous dia 29 de marc després de 6 dies de frenètic torneig. L’expedició montmelonina va presentar 7 jugadors: 3 sots-8, 1 sots-14, 2 sots-16 i 1 sots-18.

Tots els jugadors van estrenar equipació (negre amb lletres blanques, també hi havia l’opció rosa que va lluir el Presi i la Mireia), també els monitors que els van acompanyar en tota la competició juntament amb acompanyats i familiars.

Pels tres jugadors sots-8 (Martí Sierra, Martí Forca i Eloi Castro) va ser el primer cop que jugaven una Final Nacional d’Escacs. De fet els tres jugadors van començar a competir fa dos mesos, primer en el torneig de promoció/valors del Vallès Oriental i després en la Fase Prèvia d’aquest Campionat. Els resultats van ser prou bons assolint la meitat dels punts.

Cert és que en Martí Sierra no va arribar al 50% però a favor seu s’ha de dir que a la darrera ronda va acceptar les taules quan el seu rival es va deixar la dama. En veure la cara desencaixada del seu oponent no va poder rebutjar l’empat i va sortir tot feliç amb la sensació que havia fet un amic.

Els més menuts de la competició van acabar el torneig el dilluns, després de 8 rondes i esgotats però molt contents d’aquesta primera experiència en el món dels escacs a nivell nacional.

Més enllà dels resultats s’emporten 3 dies plens de bons i no tan bons moments que van poder compartir amb una nova família que no coneixien: la dels escacs.

Els jugadors més grans no van acabar les partides fins dijous, i tot i que els resultats no van ser tan bons com el que esperaven van estar sempre lluitant i fent bones partides.

La Natàlia va fer un paper correcte guanyant sempre amb blanques. Va estar a punt de fer un salt qualitatiu amb els rivals més forts però al final sempre se li escapaven. Segur que ben aviat ens sorprendrà molt positivament.

En Jordi va anar de menys a més. Després de fer 1,5 de 4 perdent una partida per temps va començar a millorar els seus resultats fent 3,5 de 5 a la segona part del torneig. Segurament no és el millor any del Jordi, però la seva constància farà que continuï amb una trajectòria ascendent.

En Sergi va fer un bon torneig amb 6,5 punts de 9 possibles i finalitzant en un cinquè lloc a la classificació final. Va jugar molt bones partides però a la darrera ronda on es jugava el pòdium no va estar prou fi, i no va passar de l’empat. Cal dir que la tos no el va deixar tranquil en tot el torneig i que segurament en altres condicions hagués lluitat pel Campionat.

Finalment la Diana va jugar a la categoria dels més veterans, els sots-18. Només tres noies hi participaven i el fet que la Diana continuï jugant ja és un èxit. No va ser el seu torneig tot i jugar partides molt bones. Estem segurs que la Diana tornarà a competir a gran nivell ben aviat.

Encara que els resultats no hagin estat prou bons la il·lusió de la família escaquista que forma aquesta gran expedició ens dóna forces per tornar a lluitar i a competir. Els valors esportius que desprèn aquesta gent són inalterables i més forts si cal quan els resultats no acompanyen.