Candidatures del Club d’Escacs Montmeló a millor esportista local 2014

Introducció al món dels escacs

Els escacs tot i ser un esport individual té una vessant com esport d’equip. Així els jugadors menors de 18 anys, principalment, participen en competició individual en els Campionats de Catalunya d’Edats i participen en competició per equips en la Lliga Catalana representant a la seva entitat i també, en el nostre cas, al nostre municipi.

La competició individual d’edats s’inicia en les Fases Prèvies del Campionat de Catalunya durant els mesos de gener a març. Els classificats de les prèvies van als Campionats de Catalunya i es concentren en un hotel durant la Setmana Santa. Durant l’estiu es juguen els Campionats d’Espanya.

En la modalitat per equips no es juga per edats. Es juga per nivell. El Montmeló té dos equips: un a Segona Divisió ( amb 10 components que sumen els punts individuals per obtenir el resultat global) i un a Segona provincial.

Per explicar en quin marc de competició es troba la Segona Divisió Catalana a nivell d’escacs adjuntem el quadre d’equips de les tres Divisions Catalanes 2014: Divisió d’Honor , Primera Divisió i Segona Divisió. Cal dir que només 3 equips del Vallès Oriental participaran en aquestes Divisions Nacionals el 2015: Mollet, Granollers-Canovelles ( que s’han unit per formar un sol equip) i Montmeló

lliga catalana 2014 divisions

Candidata a millor esportista local sub18: Diana Arias Prieto

diana

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Competició per Equips 

Lliga Catalana.

Durant els mesos de gener a març es va disputar la Lliga Catalana, on la Diana va ser un puntal en el segon equip del Montmeló (Segona Provincial). La seva aportació va fer que el Montmeló B assolís uns dels millors resultats fregant l’ascens de categoria.

Copa Catalana.

El segon equip del Club d’Escacs Montmeló va classificar-se per la Final de la Copa Catalana a Sabadell el passat 27 d’abril. La Diana juntament amb els seus companys van obtenir un meritori cinquè lloc.

 

Competició Individual 

En el primer trimestre de l’any i en les Fases Prèvies dels Campionats de Catalunya d’Edats, la Diana va ser la segona millor noia  de la Fase Prèvia dels Campionats de Catalunya de la seva categoria i es va guanyar l’accés a la Final del Campionat de Catalunya d’Edats.

També gràcies a ella i a l’Aleix, la Natàlia, el Pau i el Sergi ( i en Marc i Nèstor  com a entrenadors-voluntaris ) es van endur la copa del millor segon equip escolar de les comarques del Vallès Oriental, Osona i Maresme.

En el mes d’Abril i en el Campionat de Catalunya d’Edats disputat a l’Hotel Palas Pineda durant la Setmana Santa, la Diana va acabar amb 4.5 punts i és la cinquena millor jugadora catalana infantil de Catalunya.

 

 

 

 

 

Candidat a millor esportista local sub18: Aleix López Pajuelo

aleix

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Competició per Equips 

Durant els mesos de gener a març es va disputar la Lliga Catalana on el resultats de l’Aleix  en el primer equip, que juga a segona Divisió, han estat molt importants per conservar la categoria una ronda abans de la finalització de la competició.

Cal dir que amb només 16 anys es va convertir en titular del primer equip i és el jugador amb més progressió dels 10 components de l’equip.

 

Competició Individual

També en el primer trimestre de l’any i en les Fases Prèvies dels Campionats de Catalunya d’Edats, l’Aleix  va obtenir el subcampionat en la categoria sub18 i es va guanyar l’accés a la Final del Campionat de Catalunya d’Edats amb una beca del 50%.

També gràcies a ell i a la Diana, Natàlia, Pau i Sergi ( i en Marc i Nèstor  com a entrenadors-voluntaris ) es van endur la copa del millor segon equip escolar de les comarques del Vallès Oriental, Osona i Maresme.

En el mes d’abril,  en el Campionat de Catalunya d’Edats disputat a La Pineda durant la Setmana Santa, l’Aleix va acabar amb 4 punts de 9 possibles,  en la posició 24,  i amb la sensació que no havíem vist encara tot el seu potencial.

De fet, el mes de desembre en el Campionat de Catalunya d’escacs actius  disputat a l’Hotel Sunway de Sitges  l’Aleix obté la vuitena posició després de sortir amb el numero 21 de rànquing.

Des de l’Octubre l’Aleix amb els seus disset anys s’ha incorporat a la docència escaquista com a voluntari-monitor a l’Escola Sant Jordi i al Centre Cultural “La Torreta”

 

 

 

 

Candidat a millor esportista senior: Marc Ortega Serra

marc

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En Marc va ser escollit per aclaparadora majoria com a millor jugador del Club d’Escacs Montmeló en l’assemblea ordinària de l’entitat on hi van participar els socis i jugadors.

En Marc ha jugat com a segon tauler en el primer equip de la Lliga Catalana 2014 enquadrat en el grup II de la Segona Divisió Catalana. El seus resultats van ser perfectes sense perdre cap partida. La seva aportació a l’equip és fonamental per continuar jugant en una Divisió Nacional.

Però l’altre vessant que distingeix a aquest jugador és que des de fa uns anys és  el voluntari–monitor-entrenador-delegat de l’Escola d’Escacs de Montmeló. Tant aviat el pots veure entrenant al nostre campió de Catalunya sub12 , Sergi López, com als nens que s’inicien a l’Escola Sant Jordi.

Guardonat amb el títol de Mestre Català per la Federació Catalana d’Escacs ofereix habitualment per la Festa Major simultànies a més de vint taulers entre els aficionats a l’esport de les 64 caselles.

 

 

 

 

MONTMELÓ , CLOENDA DE LES FASES PRÈVIES

 

022614-2350-festivaldes1.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En l’àmbit escolar la competició escaquista a nivell federat s’inicia en les Fases Prèvies dels Campionats de Catalunya d’Edats. Afortunadament, la Comissió d’Escacs del Vallès Oriental és organitzadora d’aquesta competició i Montmeló és tradicionalment una de les seus. Durant els darrers anys, Montmeló s’ha convertit en la Seu clausura de la competició gràcies a la col.laboració de l’Ajuntament. Per això, el dia de la clausura la Diana i l’Aleix van ser galardonats no només perquè la Diana va ser la segona femina infantil de la competició i l’Aleix el segon classificat sub18, sinó també perquè gràcies a ells dos i a la Natàlia, Pau i Sergi ( i en Marc i Nèstor com a entrenadors de l’equip) es van endur la copa del millor segon equip escolar de les comarques del Vallès Oriental, Osona i Maresme.

 

 

HOTEL PALAS LA PINEDA : FINAL DE CATALUNYA D’EDATSIMG-20140417-WA0009

El Campionat de Catalunya d’Edats va ser un èxit per l’expedició del Montmeló. No només pels resultats, sinó per la convivència de l’expedició montmelonina. Si parlem estrictament de la competició l’Aleix ( sub18) va finalitzar amb 4 punts i realitzant un gran torneig, però amb la sensació que encara no hem vist tot el seu potencial. La Diana va acabar amb 4.5 punts i és la cinquena millor jugadora catalana infantil de Catalunya. Aquest triomf no hagués estat possible sense en Marc qui va ser l’entrenador juntament amb el Nèstor.

 

 

ESCOLA D’ESCACS:MONITORS -VOLUNTARIS

SANTJORDI

En Marc té des de fa uns anys el títol de Mestre Català. Aquest títol s’aconsegueix quan un jugador arriba a un gran nivell de joc i l’atorga la Federació Catalana d’Escacs. Però en Marc, no només és un gran jugador, sinó que també es el voluntari –monitor- entrenador-delegat de l’Escola d’Escacs de Montmeló. Una Escola d’Escacs que té dos punts de referència a Montmeló: L’Escola Sant Jordi , on s’inicien els alumnes; i el Centre Cultural la Torreta, on els jugadors perfeccionen el seu nivell. I tant el podem trobar entrenant al campió de Catalunya sub12, com al iniciat que comença a moure les peces.

L’Aleix amb els seus disset anys s’ha incorporat aquest any també a la docència escaquista i és el suport del Marc. La seva actitud i dedicació ens assegura, juntament amb el Nèstor, una nova generació de voluntaris-monitors per 25 anys més de l’ Escola d’Escacs .