Cloenda Lliga Catalana 2018

Dins de la vergonya generalitzada que un pot sentir en veure els pactes i alineacions a la baixa que vulneren la competició, amb l’única excusa de la legalitat, els de Montmeló ens podem sentir orgullosos de lluitar totes les rondes, del joc net i l’esportivitat.

A la darrera ronda de la Lliga Catalana el primer equip ha assolit un meritori empat davant un antiesportiu Granollers – Canovelles que hauria d’haver perdut el matx si haguéssim fet constar en acta que el seu tauler nº4 no va voler donar la mà al nostre jove jugador sots-16, un cop va finalitzar la partida.

Un empat que ens donava matemàticament els punts necessaris per tornar a jugar l’any vinent a Segona Divisió per sobre dels empats pactats i altres alineacions impròpies d’un esport que reclama la presència dels valors esportius en la competició.

Així mateix, el segon equip del Montmeló va signar la millor temporada del Club amb un segon lloc (encara per veure davant el Tribunal de l’Esport) que pot donar l’ascens a Primera Provincial. La victòria davant el Castellar B posar colofó final a una temporada fantàstica on tots els jugadors han posat el seu gra de sorra per assolir aquesta fita històrica.

Un cop acabat el matx es va celebrar un dinar de germanor i l’assemblea del Club, on es va triar com el jugador més valuós de la Lliga Catalana, el nostre primer tauler, en Marc Ortega qui després de fer 8.5 punts de 9 possibles i guanyar a la darrera ronda al M.I. Luis Rojas, assoleix els 2300 punts Fide que el converteixen en el primer Mestre Fide que tenim a les nostres files.

Des de Montmeló al món i concretament als Clubs Catalans m’agradaria proposar una iniciativa: el segell del Joc Net.

No pactaràs sense jugar, no adulteraràs la competició amb alineacions a la baixa. Dues màximes que hauríem de complir aquells Clubs que vulguin unir-se a aquesta iniciativa.