Comarcal Escacs Escolars Vallès Oriental-Maresme

Quarta jornada: Dissabte 7 de febrer a les 16h30′

CEIP Torre Roja
Carrer Sant Marçal, s/n
Sant Pere de Vilamajor, Barcelona 08458

Categories: Sub8, Sub10, Sub12,  Sub14, Sub16

Més informació

NORMATIVA FASE COMARCAL VALLÈS ORIENTAL

I PRÈVIES DEL CAMPIONAT DE CATALUNYA D’EDATS DEL 2009 DEL VALLÈS ORIENTAL I MARESME

1. Categories

Prebenjamí o Sub8 (2001 en endavant), Benjamí o Sub10 (99 i 00), Aleví o Sub12 (97 i 98), Infantil o Sub14 ( 95 i 96) i Cadet o Sub16 (93 i 94)

2. Participants

El torneig és obert a tots els participants que pertanyin a entitats de la comarca del Vallès Oriental o assimilables i disposin de la corresponent llicència esportiva. Un cop tramiti la llicència esportiva per una determinada entitat el jugador no podrà canviar d’entitat.

Podran participaran tots els esportistes en la categoria que els correspon per l’any de naixement. Excepcionalment, i prèvia petició raonada per part de l’interessat, es podran autoritzar ascensos de categoria diferents als previstos.

Amb la finalitat de que el torneig sigui vàlid per l’obtenció d’elo català i sigui fase prèvia dels Campionats de Catalunya d’Edats de la FCE els participants hauran de tramitar la llicència federativa corresponent. Pels jugadors que no pertanyin a un Club d’Escacs, el Consell Esportiu Comarcal tramitarà una llicència pont.

Per tant és imprescindible per a poder formalitzar la inscripció la tramitació d’aquestes llicències:

· Llicència esportiva del Consell Esportiu Comarcal.

· Llicència de la Federació Catalana d’Escacs.

En tenir aquest campionat consideració de Fase Prèvia del Campionat de Catalunya d’Edats per a l’any 2009, hi podran participar també esportistes que pertanyin a entitats de la comarca del Maresme.

Després d’un acord amb el Consell Esportiu Comarcal del Maresme, aquest tramitarà les llicències esportives dels participants de les entitats del Maresme, perquè puguin participar en la Fase Comarcal del Vallès Oriental.

3. Inscripcions

La data límit d’inscripció (per a poder ésser aparellat a la primera ronda) és el 12 de gener de 2009. Les inscripcions rebudes després d’aquesta data entraran a l’aparellament de la ronda corresponent.

Les inscripcions es realitzaran en l’imprès adjunt a l’àrbitre principal o al director del torneig i seran confirmades per e-mail :

cristinapp@gmail.com

Per seguretat enviar còpies a :

joanantperez@hotmail.com i flancderei@gmail.com

4. Sistema de competició

La competició serà única per a cada categoria (mixta). Es jugarà pel sistema suís basat en valoració i es determinaran les rondes en funció dels inscrits (6-8). El rànking inicial es farà per elo català, sortejant la lletra per la que es començarà a ordenar alfabèticament (en cas de tenir el mateix elo).

Es jugarà els dissabtes a la tarda a partir de les 16.30h. Els dies de doble ronda, aquesta es disputarà a les 16.00h i la segona ronda a les 18.45h. La segona ronda es podrà avançar si ho permet el desenvolupament de la competició.

Els aparellaments es publicaran el dimarts a partir de les 20h. Si un jugador no vol ésser aparellat en una ronda concreta, haurà de comunicar-ho abans del dimarts anterior a la ronda en qüestió.

5. Ritme de joc

El ritme de joc serà de 75 minuts a finish

6. Puntuacions

La puntuació per partida serà la següent:

guanyada 1 punt

taules 0,5 punts

perduda 0 punts

7. Desempats

En cas d’empat, quan hagi finalitzat la competició, es resoldrà :

· 1r Pel sistema Bucholz menys el més fluix (aplicant ajustament FIDE).

· 2n Pel sistema Bucholz amb tots els contrincants (aplicant ajustament FIDE).

· 3r Pel sistema progressiu acumulat.

· 4rt Pel major nombre de partides guanyades.

· Pel resultat particular dels escaquistes empatats.

· Per sorteig

8. Jutges i àrbitres

Els que determini l’organització

9. Director del Torneig

Joan Antoni Pérez Rodríguez

10. Organitza

La Comissió Tècnica d’Escacs del Consell Esportiu Comarcal del Vallès Oriental http://www.cevo.org

11. Classificacions

És classificatori per la següent fase dels JEEC en les categories que correspongui (segons la normativa que s’aprovarà properament).

És classificatori per la FINAL DE CATALUNYA D’EDATS de la FCE del 2009 en les categories Sub8, Sub10, Sub12, Sub14 i Sub16, segons s’estableix en les circulars publicades per la FCE al respecte.

12. Premis

Es lliurarà una medalla al campió masculí, a la campiona femenina i als dos següents  jugadors/es millor classificats.

S’establirà una classificació per equips amb els 4 millors jugadors classificats de cada entitat. Es lliurarà una copa als tres millors equips de cada categoria

Per a la classificació per equips, s’englobaran a tots els jugadors en el seu club de referència a no ser que en la inscripció s’indiqui el contrari.

13. Data i llocs de celebració

S’iniciarà la competició el dissabte dia 17 de gener a les 16h. La resta de rondes es jugaran el dissabte 24 i 31 de gener i 7, 14 i 28 de febrer.

Les poblacions i sèus són les següents:

· 17 de gener: Llinars del Vallès: La Sala

· 24 de gener: Sant Feliu de Codines: Zona Esportiva Solanes

· 31 de gener : Montornès del Vallès: El Teatre

· 7 de febrer: Sant Pere de Vilamajor: CEIP Torre Roja

· 14 de febrer: Santa Eulàlia de Ronçana: Centre Cívic i Cultural la Fàbrica

· 28 de febrer: Mollet del Vallès: Escola Sant Gervasi

14. Comitè d’apel·lació

El Comitè d’apel·lació estarà format pels membres de la Comissió Tècnica d’Escacs del CEVO.

15. Altres

Durant totes les fases, per resoldre tot el que no s’hagi previst en les normes presents, general i tècnica, s’aplicaran els reglaments oficials de joc de la Federació Catalana d’Escacs, FEDA i FIDE.