Crònica Campionat de Catalunya d’Equips d’Edats 2018

Tossa de Mar ha estat la ciutat que ha acollit el Campionat de Catalunya per equips d’edats 2018 del 12 al 14 d’octubre.

120 equips en 6 categories, de sots-8 a sots-18, es van inscriure i van participar en la competició. Prop d’uns 500 jugadors més entrenadors, delegats i familiars sumen al voltant d’unes 1.500 persones. Gestionar aquest volum de gent no ha estat gens fàcil i s’ha hagut d’improvisar espais i contractar hotels addicionals a més de l’Hotel Don Juan****, seu de la competició. Però l’organització ha salvat els mobles i la sensació és que ha anat prou bé.

Una de les peces importants amb qui no es comptava d’entrada ha estat l’Estanis, president del club d’escacs Peons de Tossa. La seva gestió ha fet de pont entre l’Ajuntament de Tossa  i la Federació, i així els sots 18 van jugar en un excel·lent espai cedit per l’Ajuntament.

Pel que fa a l’expedició montmelonina ( prop de 30 persones), es van inscriure per primer cop dos equips: el sots 8 i el sots 18.

Pels sots 8, va ser el primer cop que disputaven una competició per equips.  De fet, alguns pensaven que jugaven tots tres la mateixa partida (potser fent un moviment cadascú, per torns).  Pels dos Martí, l’Eloi i l’Isaac va ser una molt bona experiència. Envoltats de monitors, família i amics van jugar unes partides d’escacs en un espai ple d’altres jugadors de la seva edat.

Ells sabien  que el resultat de la seva partida era important per l’equip, i que quan un perdia tenia el recolzament de la resta i que quan un guanyava tenia l’alegria de tot l’equip. Un equip que sempre vestia amb la samarreta de color blau i amb el logo de Montmeló. Ja te la podies embrutar a la platja, que per la següent ronda  en tenies una altra de neta. Finalment van assolir el setè lloc i partien del 14. Però també van ser els campions de passar-s’ho bé jugant als escacs envoltats i ajudats per les seves famílies: la de consanguinitat i la de les 64 caselles.

L’equip  sots 18 estava format per la Diana (sots 18) el Sergi i el Jordi (sots 16) i la Natàlia (sots 14). El fet de fer un equip sots 18, respon més a la voluntat de fer equip que als aspectes purament competitius.  L’any passat els mateixos jugadors a la categoria sots 16 van estar a punt de guanyar el campionat.

Aquest any sense gaires opcions (canvi de categoria) no han volgut deixar de participar. El novè lloc a la classificació els esperona per tornar l’any vinent amb més ganes  de competir i de tornar a fer equip.