Els dies 1,2 i 3 de novembre es va disputar a la localitat de Lloret de Mar el Campionat de Catalunya per Equips d’Edats, on el Club d’Escacs Montmeló va estar representat pels equips sots-8 i sots-18.

Amb una participació global de 131 equips es va superar el rècord de l’any passat a Tossa. Aquest any, però, les instal·lacions van donar cabuda a tots els participants en el mateix complex hoteler (Evenia hotels).

L’equip sots-8 estava format pel Martí Forca, Eloi Castro i Manel Lacambra en aquest ordre. De les 6 rondes l’equip en va guanyar tres, va empatar dues i en va perdre només una. A falta d’una ronda l’equip anava en tercera posició després de perdre un matx que semblava guanyat.

La darrera ronda ens enfrontava contra l’invencible Mollerussa que ja era el campió de la categoria abans de jugar, i per tant les opcions de fer pòdium implicaven trencar la ratxa de victòries de l’equip de l’Urgell. El matx es va iniciar amb la victòria del Manel, el nostre tercer tauler que acabava d’assolir el premi al millor tercer tauler de la categoria amb uns impressionants 6 de 6. En Martí que havia encadenat un seguit de derrotes signava unes valuoses taules i l’empat del matx després que l’Eloi perdés la seva partida. Aquest resultat no semblava suficient per garantir el tercer lloc, però els resultats dels altres equips ens van afavorir i el Montmeló sots-8 assolia per primer cop a la història del Club la copa que acreditava el merescut tercer lloc a la classificació.

Resultats sub 8

Els equips sots-18, igual que el sots-8, estaven formats per tres jugadors mentre que a la resta de categories jugaven quatre. Aquest fet respon a la dificultat de trobar jugadors per formar els equips en aquestes categories.

La realitat, però, ha estat que el Montmeló en el sots-18 va alinear fins a cinc jugadors: quatre de Montmeló i un de les Franqueses. El motiu que en Rubèn (les Franqueses) hagi pogut formar equip (Montmeló- Les Franqueses) és perquè s’ha produït un canvi en la normativa que permet que una entitat sense possibilitats de formar equip pugui associar-se amb una altra entitat. La sol·licitud que vam enviar a la Federació va néixer dels mateixos jugadors del Montmeló que van assumir descansar més rondes a canvi que en Rubèn (darrer any escolar) pogués participar en aquesta competició. Així doncs l’equip va estar format per: Sergi López, Jordi Sarrate, Rubén Lorenzo, Diana Arias i Natàlia Alcántara.

El torneig no va començar gaire bé amb un empat i una derrota davant de rivals teòricament més fluixos. Però va ser a partir de la tercera ronda que els enfrontaments es contaven com victòries. A la darrera ronda contra La Lira, qui ja era campió amb 5 victòries de 5 possibles, el Montmeló necessitava una victòria per assolir el segon lloc. Empatar o perdre ens feia caure del pòdium.

El matx va començar amb la victòria del Sergi però la derrota del Jordi posava l’empat a falta de la partida del Rubèn. Una partida molt igualada on l’oponent del Rubén aconseguia lleuger avantatge. Però la gestió del temps va ser determinant, ja que al jugador de la Lira li va caure la bandera i en Rubèn va assolir el punt de la victòria. Un punt que tenia doble valor: col·laborar decisivament a què el Montmeló assolis la copa de segon classificat i guanyar el premi a tercer millor tauler de la categoria sots18.

Resultats sub 18