El que va començar amb la idea de fer un enfrontament Montmeló vs Llinars, ha acabat en un torneig que ha agrupat a prop d’un centenar de jugadors i jugadores d’arreu de Catalunya, dividits en 10 equips (i perquè no en podíem afegir més!!) El títol s’ha decidit a l’última partida (https://lichess.org/VTR8e0cl), entre el David Ayza, que defensava el Peona i Peó, i l’Alejandro Alvarado, que jugava amb el Llinars. Finalment, victòria pels vallesans, i medalla d’argent pels barcelonins! Aquí podeu trobar l’enllaç al torneig, i a continuació, la crònica:

  1. Club d’Escacs Llinars (84 punts): Ja era un dels favorits! Equip format pels Mestres Internacionals Alvarado i Alomà, el completaven Arnijas, Gorka i Toquero. Excel·lent torneig d’Alvarado, guanyant totes les partides, i d’Alomà, que només en va perdre una. Felicitats campions!
  2. Peona i Peó (83 punts): Un altre equipàs, liderats pel MK David Ayza i MF Benjamin Pérez, amb només una derrota en tot el torneig (cadascú). Completen l’alineació el MF Xavier Povill, el Nico Jiménez, el MK Adrià Pérez, l’Òscar Castellote, i algun més que no sé desxifrar! Molt merescuda medalla d’argent, també ho hauria estat la d’or.
  3. #YoMeQuedoEnCasa (68 punts): Equip amb una història al darrera. Quan portàvem 9 equips, i amb forces peticions sobre la taula, ens vam adonar que el sistema no permetia més de 10 equips al torneig. Vam prendre la decisió de crear un equip on tothom hi pogués participar, aquest ha estat el #YoMeQuedoEnCasa, un equip liderat pel Victor Moreno, del Tres Peons, que amb 18 punts ha estat un dels millors del torneig, i l’usuari NKthegreat, amb 16 punts. El completen jugadors de diverses procedències: França, Igualada, i qui sap d’on més. Medalla de bronze que ens ha tret un somriure a tots i totes.
  4. Penya d’Escacs Cerdanyola (65 punts): Amb el MF Llàtzer Bru com a capità, que només ha perdut una partida, i el MF Marc Ortega, que tot i no tenir el seu millor torneig, ha sumat molts punts per l’equip vallesà. Tanquen l’equip els alumnes de l’escola, l’Albert, la Neri, el Javi, el Conti i l’Arnau. Equip molt jove que ha donat molta batalla.
  5. Braves Tomàs (56 punts): L’únic equip amb un patrocinador de sèrie. El seu millor jugador és el MK Albert Ezquerro, que ha realitzat una bona actuació. L’acompanyen el Marc López, el Juan David, el Dani i el MK Subirachs. Segurament haurien pogut optar la medalla de bronze, si no fos pel despertador del Guillem. Prometien molt, favorits en moltes travesses, però finalment s’han hagut de conformar amb un 5è lloc.
  6. Club d’Escacs Montmeló (53 punts): Els amfitrions dipositaven totes les seves opcions en el MK Carlos González, que amb 16 punts ha tingut una bona actuació. Complementen l’equip l’Estanis, la Laura, el Raul, l’Omar, i un seguit de jugadors montmelonins, o amics d’aquests. Ho podien haver fet millor, vindran més preparats a la següent edició.
  7. Club d’Escacs Castellbisbal (50 punts): Realment no sé qui és el capità de l’equip, però tenen molt bon rotllo, i això és fàcil de veure. Autèntics dominadors del xat, han dinamitzat la jornada amb comentaris enginyosos i jugades més que dubtoses. Estem molt contents de poder comptar amb bona gent com la de Castellbisbal. Destaquem el paper de “danysmile”, que ens ha tret més d’un somriure a tots.
  8. Club d’Escacs Sant Andreu (49 punts): Equip molt jove, format pel Jan, el Saul, l’Edgar, l’Àlex i el Biel. La propera vegada donaran més guerra, que ningú se’n refiï.
  9. Pallejà Club d’Escacs (48 punts): Amb el MK Toni Gallego i l’usuari “FabianoCaruana2019” com a jugadors més destacats, tancaven el Carles Martín, l’Antoni Gallego, l’Eric i algun jugador més de Pallejà. Un conjunt molt competitiu, que no ha estat afinat del tot aquest matí.
  10. Team Salseo (21 punts): Amb moltes baixes, gent que s’adormia, que es desconnectava, però la intenció ha estat allà. El seu líder, l’Aleix, confirma que cohesionaran el seu breu club amb el Club d’Escacs Montmeló. Els “salseros” no han abaixat els braços, el Pau, l’Alberto, la Diana, i l’Adri són uns autèntics campions.

Per acabar, m’agradaria donar les gràcies a tots els participants, i als que han fet possible organitzar els equips en temps rècord. Volíem fer un torneig amb un valor afegit, la possibilitat de passar una bona estona competint amb els teus companys de club, i no contra ells. El resultat ha estat excel·lent. Fins la propera!