Festival d’Escacs de Nadal Parets del Vallès 2018

Dins del calendari esportiu del Club d’Escacs Montmeló sempre hi ha lloc pels campionats que organitzen les entitats que donen suport als escacs base de la nostra comarca. Per aquest motiu no podíem faltar al tradicional Festival d’Escacs que s’organitza a Parets del Vallès per Nadal.

Tres torneigs conformen aquest festival. El dissabte dia 29 es va jugar el torneig de Reis (dirigit als menors de 12 anys que s’inicien en la competició) i l’Alsina Sots 16 (dirigit als jugadors federats fins els 16 anys).

La nostra entitat va estar representada per l’Albert i l’Isaac en el de torneig de Reis i per la Natàlia en el sots16. Tots tres van fer un bon torneig i van rebre obsequis de l’organització. A més, l’Isaac va poder optar als primers llocs de la classificació i es va endur una copa que certificava la seva bona actuació.

El diumenge dia 30 es va jugar el torneig de ràpides amb una representació de 7 jugadors del Club. Tots els participants s’enduien obsequi, però el guanyador s’enduia un pernil (“pota negra”!). Per rànquing el Montmeló tenia dos grans jugadors que optaven al premi, l’Albert i en Marc. Però al capdavant de la classificació hi havia el número 1 de rànquing, un expert jugador en partides blitz.

Després d’un intens torneig amb partides memorables en els primers taulers es va arribar a un empat entre dos jugadors: Josué Expósito i en Marc Ortega, els números 1 i 2 de rànquing. L’organització va decidir fer una partida de desempat anomenada Armageddon (on en cas de taules les negres guanyen el torneig, ja que disposen de 4 minuts per fer la partida, en contra les blanques disposen de 5 minuts) En Marc portava les blanques i estava obligat a guanyar. El desenllaç de la partida va ser espectacular: una combinació de mat sacrificant una torre que va deixar a tots els assistents bocabadats. El pernil es va quedar a Montmeló!