Inici de la Competició Escolar a Vilanova del Vallès

Dissabte dia 19 de gener, Vilanova del Vallès va donar el tret de sortida a la Fase Prèvia Vallès Oriental-Osona-Maresme del campionat de Catalunya d’Escacs d’Edats. Un cop més el pavelló de Vilanova del Vallès ha estat triat com a seu de la competició escolar per les seves instal·lacions i sobretot pel suport que rebem envers aquest joc a mig camí entre l’esport i la cultura.

De les 6 categories que formen la competició escolar, aquest dissabte van començar quatre: Sub18sub16sub14 i sub12. Les categories sub10 i sub 8 ho faran el dissabte dia 26 a Santa Eulàlia de Ronçana.
En la categoria sub12 es van disputar dues rondes, mentre que en les categories superiors només es juga una partida (amb un ritme de joc més lent).

Però no només Vilanova del Vallès va ser el referent territorial dels escacs a nivell federat sinó que també ho va fer en l’àmbit de promoció dels escacs. Conjuntament a la competició organitzada amb la Federació Catalana d’Escacs, on van participar al voltant d’uns 120 nens, es va disputar la segona jornada d’escacs en l’àmbit de promoció i valors esportius. Uns 70 nens i nenes de diferents escoles i clubs del Vallès Oriental van participar en una competició organitzada pel Consell Esportiu del Vallès Oriental. Dins del marc dels valors esportius, els nens i nenes de 6 fins a 14 anys aprenen amb ajut dels àrbitres (tutors de joc) les normes d’aquest esport. L’objectiu principal d’aquest campionat és el foment de la pràctica esportiva com a eina educativa i participativa i per tant els resultats de les partides tenen un aspecte secundari.

Tant jugadors federats com participants de promoció van esperar asseguts, a les 16 h en punt, que la botzina del marcador electrònic del pavelló, donés el senyal acústic per iniciar les partides, després de fer el compte enrere dels darreres minuts.