Montmeló 4 – 6 Maragall

A priori un enfrontament igualat. Ambdós equips amb dos punts a la classificació, qui s’endugués la victòria sortiria reforçat per lluitar per les places d’ascens. Els de casa, tot i comptar amb dues baixes importants (Omar i José Miguel), volien refer-se de la derrota ajustada viscuda la jornada anterior. Fins aquí els preludis, i ens centrem en el que va passar als taulers.

El primer a acabar va ser el Danil, que va decidir jugar una partida tranquil·la, sense gaires complicacions. En un mig-joc molt enrevessat, amb moltes peces i pocs espais, ambdós jugadors van acordar entaular la partida. (0,5-0,5)

La següent partida va significar el primer punt dels montmelonins. El firmava el nostre pitxitxi, el Carlos González, que després de realitzar una entrega de peó a l’obertura, aconseguia una posició molt favorable. El seu rival va haver de marxar abans d’hora, no obstant la partida ja pintava molt bé. (1,5-0,5)

Va passar una bona estona fins que el marcador no es bellugués. El Sergi perdia el seu punt, en una partida arriscada, d’enrocs oposats. Va intentar-ho fins a l’últim moment, intercanviant la seva dama per dues torres, que no van acabar de coordinar-se correctament. La dupla dama-cavall del seu contrincant van acabar de fer la feina. (1,5-1,5)

Una derrota molt dolorosa la vam patir al tauler del Néstor. Sortia de l’obertura amb una posició on podia passar de tot. Una arriscada entrega de peça del seu oponent va deixar al jugador local amb avantatge decisiu. Les destretes de temps van condemnar-lo, i en una errada va perdre la partida. (1,5-2,5)

Avui s’estrenava al primer equip el Pau, que encara no havia disputat cap joc aquesta temporada a la Segona Divisió. Va jugar una molt bona partida, amb avantatge en tot moment. Com si d’un huracà es tractés, va passar per sobre les peces negres enemigues i col·locà l’empat al resultat virtual. (2,5-2,5)

L’altre asturià amb qui comptàvem a l’alineació, a banda del Carlos, era el Guzmán. Sempre amb el seu estil aparentment sòlid, però molt combatiu, no podia aconseguir més que un empat de la seva partida. Molt bones sensacions les que està deixant el montmeloní en la seva tornada als taulers. (3-3)

Si parlàvem de derrotes doloroses amb la del Néstor, ho han estat igual, o més, les del Jordi i el Raúl. La primera, una partida força treballada del Jordi, que va arribar a materialitzar el seu avantatge aconseguint una torre a canvi de 4 peons. Petites imprecisions van anar frustrant les seves opcions de victòria. I és que quan comences a veure que la teva superioritat al tauler es va esvaint, és molt complicat entrar de nou al joc. Finalment, el Jordi perdia el punt, tot i haver jugat una bona partida. Segur que n’extraurà una bona lliçó. (3-4) I per altra banda teníem la partida del Raúl, que tenia una posició apretada, però amb una qualitat d’avantatge. Va estar lluitant en tot moment, defensant les envestides del seu contrincant. Finalment, quan semblava que la calma regnava en un final amb bones perspectives, entrà en una seqüència d’escac i mat, que el portà a cedir el punt. (3-5)

Les partides restants eren les de l’Aleix i l’Albert. El primer, tenia un final igualat, d’aquells que sembla que pots intentar forçar, però que a la pràctica no hi ha massa d’on esprémer. Coneixedor que necessitàvem el seu punt per seguir vius en el matx, l’Aleix no va defallir, i va exhaurir totes les seves opcions. Finalment la partida acabà en taules, i el Montmeló perdia el seu primer matx com a local a la Lliga Catalana. (3,5-5,5) L’Albert, que estava especulant amb el resultat, intentant mantenir alguna opció de victòria sobre el tauler per poder forçar la igualada en el marcador global, es va haver de conformar amb unes estèrils taules, que posaven el 4-6 definitiu.

Sense cap mena de dubte, no ha estat un dels millors matins que hem viscut al Centre Cultural “la Torreta”. Però si per alguna cosa ens hem caracteritzat sempre, és per no defallir mai. Aquesta setmana ens enfrontarem al Barberà B, on una victòria ens donaria opcions de cara a la part final de la competició.