Montmeló 8 – 2 Barberà B

Aquest diumenge ens desplaçàvem a la Torre d’en Gorgs, la seu del Club d’Escacs Barberà. Aquest equip ocupava les places capdavanteres de la classificació amb un punt i mig més que el Montmeló, motiu pel qual la ronda era una final per no desenganxar-nos de les primeres places. No obstant, el Barberà presentava una alineació amb baixes notables i una mitjana d’elo molt inferior a la d’anteriors rondes, motiu pel qual l’equip visitant semblava un clar favorit sobre el paper. Sobre el tauler mai és tan senzill convertir aquesta diferència en victòria, donat que dins d’una partida d’escacs poden passar moltes coses. Donem un cop d’ull a què va passar sobre els taulers:

El Jordi venia amb moltes ganes de demostrar que pot ser un dels puntals de l’equip. Després de la dura derrota patida la setmana anterior, l’actitud amb la qual afrontava la seva partida era immillorable. S’enfrontava al jugador més veterà de l’equip adversari, el president de l’entitat, el Víctor. Ja des de ben aviat el nostre jugador aconseguí un avantatge de material, que va saber mantenir fins a arribar a un final amb molt avantatge. (1-0)

Un dels jugadors més en forma de l’equip, l’Albert, no va jugar la seva millor partida. No havia passat molta estona, i les peces saltaven del seu tauler pertot arreu. Sacrificis arriscats, jugades intimidatòries… Tot i saber que estava inferior no va defallir en el seu intent de remuntar la partida.
Finalment, es va quedar sense peces per atacar, i va acabar perdent el punt. (1-1)

I parlant de jugadors en forma hem d’esmentar en Pau. Va perdre la seva primera partida, però des de llavors s’ha confirmat com un dels baluards de l’equip. Avui tornava a demostrar el seu bon estat de forma guanyant una partida amb les peces blanques on va pressionar des de bon principi. Arribat el final de la partida, la seva parella d’alfils va acabar de fer la feina bruta. (2-1)

Un altre bon final de partida és el que va jugar l’Omar. Sense cap dubte, una de les seves especialitats. Va jugar una d’aquelles obertures on sembla que no faci res però, si et confies, quedes completament perdut. Petites imprecisions del rival, van fer que el nostre jugador pogués arribar a
un final amb avantatge i, fent ús d’una bona tècnica, va acabar sumant un altre punt al marcador. (3-1)

Hi havia dues partides que no pintaven gaire bé. La del Néstor, que va quedar totalment perdut després de jugar una obertura força dubtosa. Tot i això no va tombar el rei en cap moment, i va dur a terme una remuntada titànica (si m’ho permeteu, podríem arribar a parlar d’un autèntic espoli), que feia sumar mig punt al resultat global. (3,5-1,5) L’altra partida amb la qual no les teníem totes, era la del Sergi. No sé si va arribar a estar perdut en algun moment, però la posició era delicada. Tanmateix, la seva oponent s’estava quedant sense temps, i qualsevol errada seria castigada pel
montmeloní sense pietat. Després de diverses jugades compromeses, arribava l’error de la jugadora del Barberà, i el 4,5-1,5 al marcador.

El Danil va tornar a fer una partida molt seriosa, sense arriscar, amb el control de la posició en tot moment. Va veure que els resultats començaven a ser molt favorables pels interessos de l’equip, i va fer unes taules que ens donaven pràcticament la victòria. Tenim un valor segur al primer tauler! (5-
2) Les partides que restaven eren les de l’Aleix, el Cristian i el José Miguel. Podríem fer una anàlisi molt semblant de totes tres. Van aconseguir una molt bona posició, amb prou avantatge per guanyar, però que no s’acabava de materialitzar. Després de donar moltes voltes, tots tres aconseguien el
punt, i una contundent victòria del Montmeló per 8-2.

Amb aquesta victòria l’equip continua amb opcions de classificar en posicions capdavanteres. El pròxim diumenge tornem a jugar de visitants, aquesta ocasió a Sant Feliu del Llobregat. Un matx crucial que mesurarà les nostres opcions d’ascens. Fins aviat!

Montmeló B 4 – 4 La Lira C

La lliga Catalana coincideix amb el temps amb dues festes de rellevant importància: el dia dels enamorats i el carnestoltes. El diumenge passat va coincidir la cinquena ronda de la Lliga amb el cap de setmana que han aprofitat els enamorats per fer una escapada. Això ha fet que a l’equip B s’hagin incorporat dos jugadors que no eren habituals però que ho estaven fent força bé al tercer equip.

El segon equip del Montmeló es va enfrontar a la Lira C al barri de Sant Andreu de Barcelona. L’equip va començar perdent després que la Diana tombés el rei a la primera hora de joc. L’empat el va posar en Jair. Després va venir la derrota de la Natàlia i les victòries dels jugadors que s’estrenaven a l’equip B: l’Artur i l’Adrià. Amb la derrota del Presi en un final de torre i peons on el temps va ser determinant, l’empat a tres lluïa en el marcador. Finalment en Rubén va guanyar un altre final de torre i peons millor conduït que l’anterior i el Jordi Salvany que feia temps que tenia material de menys va perdre la partida deixant el marcador final en un 4 a 4.

Diumenge vinent tindrem el repte de superar el carnestoltes, i de ben segur ho farem!

Montmeló C 2 – 2 Barberà D

Amb victòries d’Alberto i Serafín, el Montmeló C aconseguia aquest diumenge el primer empat de la temporada. Moltes felicitats a l’equip, estem segurs que aviat veurem la primera victòria. Partides molt lluitades les del Josep Maria i l’Òscar, que no van poder sumar, però van aconseguir bones posicions.

En la propera jornada, els montmelonins visitaran la localitat de Llinars del Vallès, on s’enfrontaran a l’equip E. Qui s’endurà el derbi vallesà?